Wat is Acrylaat?

Wat is Acrylaat?

Een naadloze vloer van Diamond Flooring bestaat voor het grootste deel uit methylmethacrylaat. Dit wordt vaak afgekort tot MMA. Methylmethacrylaat is een organische verbinding die ontvlambaar en kleurloos is. Door polymerisatie ontstaat polymethylmethacrylaat (PMMA). Vaak wordt een acrylaatvloer dan ook een PMMA-vloer genoemd. De grondstoffen voor polymethylmethacrylaat zijn aceton, methanol, waterstofcyanide en zwavelzuur. Hoewel dit op zich giftige stoffen zijn, is het eindproduct onschadelijk want bij een temperatuur boven de 450 graden Celsius, verbrandt polymethylmethacrylaat tot het onschadelijke koolstofdioxide en water. Het productieproces werd in 1928 in Europa uitgevonden en in 1936 werd het product door de Amerikaanse firma Rohm and Haas op de markt gebracht.

De unieke eigenschappen

De acrylaatvloeren van Diamond Flooring zijn na twee uur doorgehard en volledig belastbaar. Zo ontstaat minimaal oponthoud in uw bedrijfsproces. Verder hebben onze vloeren de unieke eigenschappen elastisch te zijn, scheuroverbruggend en naadloos. Dat betekent dat een acrylaatvloer opgewassen is tegen de moeilijkste omstandigheden en bestand is tegen hoge mechanische belastingen.

Geen naden

Vocht en vuil kunnen zich ophopen in naden van vloeren. Een naadloze vloer van Diamond Flooring voldoet daarom zonder problemen aan de strenge HACCP-normen.

Vloeistofdicht

Alle vloeren van Diamond Flooring zijn vloeistofdicht. Dat garanderen wij u. In een aantal gevallen moet de vloer echter door een externe partij worden gekeurd en gecertificeerd om bijvoorbeeld te voldoen aan de omgevingsvergunning. Onze vloeren doorstaan deze verplichte inspecties met glans!

“De grondstoffen voor polymethylmethacrylaat zijn acetonmethanolwaterstofcyanide en zwavelzuur. Hoewel dit niet de vriendelijkste stoffen zijn, is het eindproduct onschadelijk.” (Bron: Wikipedia)

VRAAG DIRECT EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Eén gedachte over “Wat is Acrylaat?

Reacties zijn gesloten.

Scroll to top
× App ons!