PMMA-Horecavloeren

Met alle voordelen van een gietvloer en een minimale impact op de bedrijfsvoering is de PMMA-horecavloer een uitstekende keuze voor horecagelegenheden. Per dag kan maar liefst 300 vierkante meter worden gerealiseerd en de vloer is binnen 2 uur na realisatie al klaar voor gebruik.

Wat is een PMMA-horecavloer?

De naam PMMA is afkomstig van polymethylmethacrylaat, een polymeer die de basis vormt van de horecavloer. De vloeren van dit materiaal hebben een aantal eigenschappen die voor horeca-eigenaren erg gunstig zijn:

 • Naadloos, elastisch en vloeistofdicht;
 • Goede resistentie tegen zuren, logen en warm water;
 • Bestand tegen hoge en lage temperaturen;
 • Duurzaam, slijtvast en zwaar belastbaar;
 • Volledige controle over gladheid of stroefheid door zelf te kiezen antislip laag;

Naast de bovenstaande eigenschappen zijn PMMA-vloeren erg snel te realiseren. Vaak wordt de vloer binnen een dag aangebracht, waarna deze na 2 uur volledig belastbaar is.

Waarom een PMMA-horecavloer?

De unieke voordelen van de vloer brengen een aantal belangrijke voordelen met zich mee voor horeca-eigenaren, welke we graag voor u op een rij zetten:

 • Door de eigenschappen beschikt u over een vloer die jarenlang meegaat en nagenoeg onderhoudsvrij is. In het geval van schade kan de vloer erg eenvoudig worden gerepareerd, ook zonder tussenkomst van een vloerleverancier.
 • De vloer is hygiënisch en gemakkelijk te reinigen vanwege het naadloze karakter en omdat vetten en vloeistoffen niet goed kunnen hechten. Ook voldoet de vloer aan de HACCP-eisen voor de horeca.
 • De PMMA-vloer kan naar wens worden afgewerkt in verschillende kleuren. Dit doen we door de vloer in te strooien met kwartszand of -flakes, die een mooie uitstraling achterlaten en uw vloer nét even dat unieke tintje geven.
 • De vloer is erg flexibel en kan naar eigen wens worden afgewerkt met een antislip laag. Hierin zijn verschillende gradaties mogelijk, zodat u de volledige controle heeft over hoe glad of stroef de vloer is.
 • De vloer kan worden afgewerkt met zogenaamde holplinten. Hierdoor zijn hoeken veel eenvoudiger te reinigen. Bovendien hoeven de plinten in sommige gevallen niet te worden gekit.

Zoals u ziet brengt een PMMA-vloer een groot aantal voordelen met zich mee. Niet voor niets zijn talloze horeca-eigenaren al overgestapt op deze vloer. Bovendien heeft de realisatie van de vloer vanwege de snelle applicatie en droogtijden nauwelijks impact op uw bedrijfsvoering.

Hoe wordt de vloer gerealiseerd?

Bij de realisatie van uw vloer volgen we een aantal stappen om een zo goed mogelijk resultaat te garanderen:

 • Eerst komen onze specialisten op locatie kijken naar de huidige situatie. Welke vloer ligt er nu, hoe is deze eraan toe en welke andere omstandigheden hebben invloed op uw nieuwe vloer? Nadat we een grondige analyse hebben gemaakt, brengen we in kaart wat de nieuwe vloer gaat kosten en wanneer deze het beste gerealiseerd kan worden.
 • Meestal wordt de ondervloer eerst mechanisch voorbewerkt. Dit houdt in dat de ondervloer geschuurd wordt zodat deze helemaal glad is en het PMMA-vloersysteem goed op de ondervloer kan hechten.
 • Om de hechting te bevorderen wordt na het schuren een primerlaag aangebracht. Deze zorgt voor een betere hechting maar ook voor efficiënter materiaalgebruik. Na de primerlaag volgt nog een schraplaag, die zorgt voor een nóg betere ondergrond en een hogere duurzaamheid.
 • Nu is het tijd voor de coating zelf. Afhankelijk van de gewenste dikte wordt de coating in één of meerdere lagen aangebracht en eventueel ingestrooid met decoratieve flakes. Hier komt ook een van de grootste voordelen van de PMMA-vloer om de hoek kijken: de vloer is 2 uur na het aanbrengen van de coating volledig beloopbaar en belastbaar.
 • Indien gewenst wordt de vloer afgewerkt met plinten of speciale holplinten, die zorgen voor een volledig naadloos karakter, ook in de hoeken en kieren. Hierdoor wordt de vloer nog hygiënischer. 

Met minimale impact op de bedrijfsvoering beschikt u nu over een topvloer die voldoet aan de hoogste eisen, of het nou gaat om een sportschool, restaurantkeuken, een magazijn of een koelcel.

Bekijk de vloer nu in onze showroom

In onze grote showroom in Duiven kunt u bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een PMMA-vloer. Niet alleen kunt u hier verschillende kleuren en patronen ervaren, maar u kunt ook met eigen hand voelen welke gradaties van antislip we kunnen leveren.

PMMA-horecavloer bij Best Building Service B.V.

Het aanbrengen van een PMMA-vloersysteem is specialistisch vakwerk en vereist de nodige kennis en kunde. Bij Best Building Service B.V. hebben we meer dan 15 jaar ervaring met het realiseren van vloeren in de industrie en horeca en kunnen we ook uw nieuwe vloer succesvol realiseren. Naast onze ervaring zijn er echter nog meer redenen om door ons uw nieuwe vloer te laten maken:

 • We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte en analyse van de mogelijkheden. Zeker bij grotere vloeren waaraan hoge eisen worden gesteld is dit essentieel voor een goed eindresultaat.
 • We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige machines en materialen. Dit zorgt ervoor dat we keer op keer de perfecte vloer kunnen realiseren, ongeacht de huidige situatie, wensen en eisen van onze klanten.
 • We begrijpen als geen ander dat de horeca nooit stil staat. Daarom hebben wij geen 9 tot 5 mentaliteit en werken wij ook in de weekenden of desgewenst in de avonden. Daarnaast zijn al onze mensen VCA gecertificeerd. Het voordeel is dat de realisatie van uw nieuwe vloer een minimale impact heeft op uw bedrijfsvoering.
 • Van het verwijderen van de oude vloer en het voorbereiden van de ondervloer tot aan de afwerking met speciale plinten of coatings: wanneer u uw vloer aan ons uitbesteedt weet u zeker dat u volledig ontzorgd bent van de eerste voorbereidingen tot aan het eindresultaat. Met andere woorden: we voorzien u graag van een totaalpakket.
 • U kunt bij ons ook terecht voor diverse andere vloersystemen. Zoekt u een vloer met een extreem hoge belastbaarheid, bestendigheid tegen hitte of resistentie tegen chemicaliën? Of heeft u een wens of eis waar niet veel vloersystemen aan kunnen voldoen? De kans is groot dat wij u kunnen helpen.

Onze vakspecialisten komen graag bij u langs voor advies en de mogelijkheid om een PMMA-horecavloer te realiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Scroll to top
× App ons!