PMMA-vloersysteem antislip

Een vloer die 2 uur na realisatie volledig belastbaar is en zo stroef of glad als u wenst: het is mogelijk met een antislip PMMA-vloersysteem. Of het nou gaat om productielocaties, galerijen, garages, hellingbanen of andere plekken waar antislip een vereiste is: de PMMA-vloer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Hoe werkt het antislip PMMA-vloersysteem?

Wanneer u op zoek bent naar een vloer die stroef is, dan is een PMMA-vloersysteem een goede keuze. Dit komt door een aantal factoren:

 • De vloer is 2 uur na de applicatie al geschikt voor gebruik. Uw bedrijfsvoering ondervindt dus bijna geen last van de realisatie van uw nieuwe vloer.
 • Door de technische en chemische eigenschappen van de PMMA-vloer kunt u zelf kiezen hoe stroef of glad deze moet worden. Onze specialisten hebben diverse antislip monsters die u kunt testen en zij kunnen u ook professioneel advies geven over de te kiezen stroefheid van uw nieuwe vloer.
 • De vloer is erg hygiënisch en goed schoon te houden. Dit is een groot pluspunt voor talloze bedrijfsruimtes, van autogarages tot aan restaurantkeukens. Daarnaast maken ook woonlocaties hier dankbaar gebruik van op trappen, op balkons en in galerijen.

Zoals u ziet heeft een PMMA-vloersysteem een groot aantal voordelen ten aanzien van andere vloeren. Niet voor niets stappen steeds meer productielocaties en dienstverleners over op een PMMA-vloersysteem.

Hoe werkt het aanbrengen van een PMMA-vloersysteem?

Wanneer u een PMMA-vloersysteem laat realiseren verloopt dit vaak volgens een aantal stappen om een zo goed mogelijk eindresultaat te garanderen:

 • Een van onze experts komt bij u langs voor een advies of een offerte op maat. Met behulp van proefmonsters kunt u zelf nauwkeurig de stroefheid van uw vloer bepalen. De antislip eigenschappen zijn in veel situaties erg handig, denk bijvoorbeeld aan natte ruimtes, hellingbanen, trappen, invalidevoorzieningen of ruimte rondom machines.
 • Wanneer het plan van aanpak is bepaald gaan onze experts aan de slag. Afhankelijk van de huidige situatie wordt de oude vloer eerst verwijderd of wordt de ondervloer mechanisch voorbewerkt door deze egaal te schuren.
 • Hierna wordt de ondervloer voorzien van een primerlaag en een schraplaag. Beiden zorgen ervoor dat de coating beter hecht en dat de vloer duurzamer is.
 • De vloer wordt afgewerkt met de gekozen antislip laag en indien gewenst met decoratieve flakes. De flakes zorgen voor een uniek tintje en geven u de mogelijkheid om de vloer nét even een iets andere uitstraling te geven.
 • Daarnaast kunnen we desgewenst speciale plinten aanbrengen die ervoor zorgen dat de hoeken, kieren, randen en naden van uw vloer nét zo hygiënisch en eenvoudig te reinigen zijn als de rest van het vloeroppervlak.

De bovenstaande lijst bevat de meest voorkomende stappen. Echter, het kan natuurlijk voorkomen dat uw unieke situatie een andere aanpak vereist. Onze experts hebben meer dan 15 jaar ervaring met allerlei soorten vloeren en kunnen ook de realisatie van uw nieuwe vloer tot tevredenheid afronden.

Het mooie van het PMMA-vloersysteem is overigens dat deze twee uur na het aanbrengen van de laatste laag volledig begaanbaar en belastbaar is. De impact op uw bedrijfsvoering is dus geminimaliseerd.

PMMA-vloersysteem voor garages en hellingbanen

Een veelvoorkomende toepassing van deze antislip vloer is bij hellingbanen en in garages. Met name wanneer de hellingbaan gemaakt is voor zware voertuigen, zoals vrachtwagens met een oplegger, is een goede antislip laag geen overbodige luxe.

Hetzelfde geldt voor garagevloeren, waar vettige vloeistoffen kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Met een goede antislipcoating zoals een PMMA-coating, wordt een veiligere werkomgeving gecreëerd.

Antislipvloeren voor trappen, gangen en balkons

Niet alleen bedrijfslocaties maken dankbaar gebruik van de stroeve eigenschappen van een PMMA-vloer. Ook in woonlocaties worden deze veel toegepast. Dit geldt voor veel bejaardenwoningen, maar ook in het algemeen voor trappen, galerijen, balkons en andere locaties die onder bepaalde omstandigheden glad kunnen worden.

PMMA-antislip voor productielocaties

Een laatste plek waar PMMA-vloeren veel gebruikt worden is in productiehallen en op andere productielocaties. Met name rondom machines met bewegende onderdelen worden vaak antislip coatings gebruikt. De uitstekende antislip eigenschappen dragen bij aan meer veiligheid op de werkvloer, maar ook de snelle realisatie speelt een grote rol. De nieuwe vloer heeft een minimale impact op het productieproces en de bedrijfsvoering kan snel weer worden opgepakt.

Waarom een PMMA-vloer laten realiseren door Best Building Service B.V.?

Bent u op zoek naar een antislip vloer met goede structurele eigenschappen, die bovendien uw productieproces of dienstverlening zo min mogelijk belast tijdens de realisatie? Dan is een PMMA-vloer een uitstekende keuze.

Bij Best Building Service B.V. kiest u uit verschillende gradaties antislip en laat u de vloer bovendien in de gewenste stijl afwerken. Dit zijn echter niet de enige redenen om voor ons te kiezen als partner voor uw nieuwe vloer. Zo hebben wij:

 • Meer dan 15 jaar ervaring met de realisatie van talloze betonvloeren, coatingvloeren en andere vloeren.
 • Alle vakspecialisten in eigen dienst en voorzien van VCA. Alle apparatuur is kwalitatief hoogstaand, net als de grondstoffen die we gebruiken. Zo zorgen we keer op keer voor een uitstekend resultaat.
 • Als geen ander begrip voor bedrijven die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben. Daarom kunnen wij uw nieuwe vloer ook in het weekend of in de avonduren realiseren zodat de impact op de bedrijfsvoering verder wordt beperkt.

Ook gebruik maken van de antislip-vloeren van Best Building Service B.V.? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met een van onze mensen voor meer informatie.

Scroll to top
× App ons!